Bedrijf: Chainels Product: Retail community platform
Oprichter: Erwin Buckers Bedrijfsgrootte: 7 fte Gestart: 2012.

IDEE

“We zijn een intern, lokaal community platform voor winkeliers, zodat ze online samen kunnen werken.”

KLANTEN

“Steden, straten en winkelcentra.”

VALIDATIE

“Het begon allemaal als bachelorproject bij Technische Informatica. We bouwden een B2B- platform voor álle bedrijfjes in een buurt, zodat de bakker makkelijk de accountant om de hoek kan vinden. Niemand ging het gebruiken. Totdat de binnenstad van Delft aanklopte. Ze wilden een ‘intranet’ in een minder oubollige vorm. Een eigen lokale community met alleen winkeliers. Daarna kwamen ook de Amsterdamse 9 Straatjes om de hoek kijken. We hebben anderhalf jaar getest met een minimum viable product totdat het goed was.”

HET PROBLEEM

“In De 9 Straatjes kenden de winkeliers elkaar eigenlijk niet zo goed. Ze wisten niet wat de achterburen deden. Door de opkomst van webwinkels, zeg, de ‘Coolblues’, staan de stenen winkels onder druk. Ze realiseerden zich dat ze een blok moesten vormen. En een website of nieuwsbrief is dan te simpel, te traag en te log om (inter)actief met elkaar de dialoog aan te gaan.”

DISRUPTIE

“We zijn dus een soort ‘Slack’, maar dan voor een lokale community. En specifiek voor de retail, een traditionele markt met vastgoedpartijen die door ons overstappen van post naar app. Dat is voor hen een wereld van verschil.”

 DE OPLOSSING

“Heel kort: Chainels is een website, een app, en geeft e-mail notificaties.”

 LEARNINGS

“Ons bachelorproject was heel tof en zat ook wetenschappelijk goed in elkaar. Totdat je met winkeliers gaat praten en je ziet dat het buiten de campus anders gaat.”

BOUWEN

“We willen hét retail community platform in Europa worden, en liever ook nog ver daarbuiten.”

 info@chainels.com
 www.chainels.com

Tekst: Marieke Roggeveen
Fotografie: Marcel Krijger