Elk jaar verlaten honderden studenten onze faculteit met een diploma op zak. Zo ook Tom Verhoeff en Vasilis Papanikolaou. Klaar om de wereld te veroveren. Hoewel, Tom blijft heel bewust in Nederland, terwijl Vasilis het 9.000 kilometer naar het westen probeert. Beiden maken ze hun jongensdroom waar. De een als ondernemer, de ander in de corporate wereld.

Tom Verhoeff

Studie: Technische Informatica

Bedrijf: Methylium

Functie: Founding partner

alumni-tom-verhoeff

Tom Verhoeff

“De coolste ontwikkeling is de HoloLens, de mixed reality bril van Microsoft. We waren een van de eersten in Nederland die twee developer kits hadden liggen. Zes maanden geleden kwamen ze binnen, vers uit de VS. En nu zijn we dus oplossingen daarvoor aan het bouwen.”

Het LinkedIn profiel van Tom Verhoeff leest als een ‘jongensdroom’ voor innovators. Met zijn bedrijf Methylium bouwt hij de nieuwe generatie Windows apps voor HoloLens, Xbox en mobiel. In 2011 was hij, met een studententeam, finalist in New York bij Microsoft’s Imagine Cup voor student-developers. Zo kwam hij in aanraking met de softwaregigant.

“Ik ben me samen met Erik Zuidema gaan focussen op alle nieuwe ontwikkelingen waar ze destijds mee kwamen (de Windows phone, Windows 8 voor tablets, red.). Als Microsoft met een nieuwe techniek komt dan springen wij er direct op met een team van acht jonge ontwikkelaars. We hebben eerst consumenten apps ontwikkeld voor het Windows platform, onder andere voor de NOS, Booking.com en ParkMobile. Nu maken we een volgende stap naar een platform dat helemaal aan het begin staat. Dit wordt volgend jaar echt heel groot.”

En nee, Tom zit niet liever in Silicon Valley tussen alle ‘actie’. Hij omschrijft zichzelf als een nuchtere Hollander die het na een paar weken VS weer heel fijn vindt om langs de grachten te fietsen. “Het is ook veel te leuk om de techniek die daar vandaan komt, hier op de markt te brengen.” Ietwat verstopt onderaan het LinkedIn profiel vind je – gelukkig – toch een ‘smetje’ op het CV. Tom heeft maar liefst zeven jaar over zijn bachelor Technische Informatica gedaan. Hij studeerde af in 2013. “Mijn begeleider vroeg zich op het laatst af of ik het echt ‘niet kon’ of gewoon te veel met andere projecten bezig was. Ik haalde een 10 voor mijn laatste tentamen.”

 info@methylium.com
 www.methylium.com

Vasilis Papanikolaou

Bedrijf: Tesla

Functie: Engineer

“Een oud-studiegenoot uit Griekenland – en nu mijn teamleider – vond dat ik bij Tesla moest  solliciteren na mijn studie. Het is het beste advies dat ik ooit gekregen heb”. Vasilis Papanikolaou heeft er wél voor gekozen om naar zonnig Californië te trekken. Hij beleeft zijn jongensdroom bij Tesla in Silicon Valley. “Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in auto’s en automotives. Eerlijk gezegd houd ik van alle auto’s, maar het is cooler om aan een elektrische auto te mogen werken vanwege de nieuwe technologie. Het sluit ook precies aan bij mijn specialisatie in drives en elektromotoren.“ Vasilis werkt voor het motor design team, een onderdeel van de R&D groep. Samen met zijn collega’s ontwikkelt en ontwerpt hij de motoren. “Bij Tesla krijg je de kans om te werken aan wat je leuk vindt. En dus houd ik me bezig met elektromagnetisch ontwerp, modelleren, optimalisatie en software-ontwikkeling. We hebben veel gewerkt aan het Model3. Helaas mag ik geen details onthullen.” En dus moeten we wachten tot het model volgend jaar op de markt komt. Vasilis wacht er zelf ook op. “Eindelijk een Tesla die ik me kan veroorloven.” Studenten met dezelfde drive als Vasilis doen er goed aan om mee te doen aan studentenprojecten met elektrische voertuigen. “Tesla zoekt naar engineers met een meer dan gemiddelde interesse in elektrisch rijden.” Zo is het voor Vasilis ook allemaal begonnen. “Het zou leuk zijn om hier meer TU Delft alumni te verwelkomen.”

 www.tesla.com

Tekst: Marieke Roggeveen
Fotografie: Tom Verhoeff en Vasilis Papanikolaou